دانلود پاورپوینت رفتار درمانی دیالکتیکی کمیاب و تخصصی ppt

رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT) یک رویکرد درمانی است که برای مدیریت احساسات شدید، نابسامانی های رفتاری و افکار خودکشی توسط مارشا لاینهان توسعه داده شده است. در این مطلب با دانلود پاورپوینت رفتار درمانی دیالکتیکی کمیاب و تخصصی ppt در خدمت شما خواهیم بود.

این رویکرد درمانی از چهار عنصر اصلی تشکیل شده است: مهارت‌های تحمل آشفتگی، مهارت‌های میان شخصی، مهارت‌های توجه آگاهی و مهارت‌های تغییر رفتار. DBT اغلب در درمان اختلالات شخصیت چندگانه مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما نیز برای مشکلات دیگری از جمله اختلالات رفتاری، اضطراب و افسردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مفهوم دیالکتیک به عنوان بخشی اساسی از رویکرد DBT، به تعادل بین مفاهیم یا ایده‌های متضاد اشاره دارد. در اینجا، دیالکتیک به معنای قبول وجود همزمان دو مفهوم متضاد است. به عنوان مثال، در DBT، فرد به زمانی که احساساتش شدید است، ولی به دلیل مهارت‌های ضعیف تحمل آشفتگی نمی‌تواند انگیزه‌های خود را کنترل کند، روبرو می‌شود. اینجاست که دیالکتیک وارد می‌شود؛ یعنی قبول کردن همزمان این دو مفهوم، به این معنا که فرد می‌تواند هم احساسات شدید خود را قبول کند و هم به مهارت‌هایی برای مدیریت این احساسات بپردازد.

مهارت‌های بنیادین تحمل آشفتگی شامل مفاهیمی مانند شناخت عواطف، تحمل و انتقال درد، و توانایی مدیریت و کاهش ناراحتی‌های روانی است. این مهارت‌ها به فرد کمک می‌کنند تا در مواجهه با احساسات ناخواسته و شدت آن‌ها، به جای واکنش‌های ناپایدار، روشن‌بین و مؤثر عمل کند. از جمله مهارت‌هایی که در این حوزه آموزش داده می‌شود، می‌توان به تنفس عمیق، تمرینات ذهنی، و تمرینات تحمل نامطلوب‌ها اشاره کرد.

موارد موجود در پاورپوینت رفتار درمانی دیالکتیکی :

رفتار درمانی دیالکتیکی
مفهوم دیالکتیک
مهارت های بنیادین تحمل آشفتگی
خود آرامش بخشی
مهارت های بنیادین توجه آگاهی

دانلود فایل پاورپوینت رفتار درمانی دیالکتیکی

  • نوع فایل : پی دی اف – 41 صفحه
  • قیمت : 35/500 تومان

خود آرامش بخشی یکی از مهارت‌های اساسی در DBT است که فراگیران را آموزش می‌دهد که چگونه خود را در مواجهه با استرس‌های زندگی آرام کنند. این مهارت شامل تمریناتی مانند تمرینات تنفسی عمیق، تمرینات ذهنی (مانند مدیتیشن)، و توانایی ارزیابی و تغییر اندیشه‌های منفی می‌شود. اهداف این مهارت شامل افزایش توانایی تحمل استرس، کاهش تعداد و شدت واکنش‌های ناپایدار، و افزایش احساس کنترل و اعتماد به نفس است.

مهارت‌های بنیادین توجه آگاهی از طرفی به فرد کمک می‌کنند تا به شناخت دقیق‌تری از تجربیاتش و حالات داخلی خود بپردازد و از طرف دیگر به او کمک می‌کنند تا توانایی توجه بیشتری به زمان حال و محیط پیرامون خود داشته باشد. این مهارت‌ها شامل تمرینات تمرکز، تمرینات مدیتیشن، و توانایی شناسایی و قبول تجربیات فعلی می‌شوند. اهداف این مهارت شامل افزایش توانایی توجه، بهبود توانایی مدیریت احساسات و افزایش حضور ذهنی در زمان حال است.

مهارت‌های بنیادین تحمل آشفتگی از جمله مهارت‌های حیاتی در مواجهه با وضعیت‌های استرس‌زا و آشفته است. این مهارت‌ها به فرد کمک می‌کنند تا در مواجهه با احساسات شدید، فشارهای زندگی و وقایع ناخواسته، به جای واکنش‌های ناکارآمد، روشن‌بین و مؤثر عمل کند.

از طریق تمریناتی مانند تمرینات تنفسی عمیق، تمرینات ذهنی (مثل مدیتیشن و تمرینات توجه به حس‌ها)، و تمرینات تحمل ناخواسته‌ها، فرد آموزش می‌بیند چگونه با استفاده از این مهارت‌ها، آشفتگی و ناراحتی‌های ذهنی را بهبود بخشد و با احساساتش به صورت سازنده‌تری برخورد کند.

مهارت‌های خود آرامش بخشی در DBT مهمترین ابزارهای فرد را برای مدیریت احساسات و استرس‌های زندگی فراهم می‌کنند. این مهارت‌ها از طریق آموزش تکنیک‌های آرامشی مثل تمرینات تنفس عمیق، مدیتیشن، و فنون تمرکز و آگاهی از تجربه، فرد را در زمان‌هایی که با ناراحتی‌ها و استرس‌های زیادی مواجه می‌شود، آرام می‌کنند.

این مهارت‌ها اهدافی همچون افزایش توانایی تحمل استرس، کاهش ناراحتی‌ها و افزایش احساس کنترل و اعتماد به نفس را دنبال می‌کنند. از طریق آموزش این مهارت‌ها، فرد به طور کلی توانایی بهتری در مدیریت واکنش‌های ناپایدار به احساسات و وضعیت‌های زندگی پیدا می‌کند.


در صورت هرگونه مشکل با شماره 09307490566 تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *